Möbeltransport nyheter från LGT Logistics AB
 
20-09-2017

LGT Logistics tar steget in i framtiden med nytt IT-stöd

I samarbete med den belgiska specialisten på systemlösningar NaviTrans kommer LGT Logistics att lansera en helt ny digital plattform för att hantera transporter och lagerhållning. Resultatet blir en bättre integration med kundens system, ökad transparens och ännu bättre styrning av transporterna.

"Eftersom vi hanterar våra kunders logistik är det av stor betydelse att vi smidigt kan integrera våra IT-system med deras. Med vår nya plattform blir det betydligt enklare, samtidigt som vi kan ge kunden ännu högre kvalitet och bättre service", säger Håkan Nilsson, CEO i LGT Logistics Group.

Den nya plattformen gör det möjligt att ytterligare effektivisera rutiner och planering. Dessutom möjliggör det nya tjänster och ännu bättre styrning, vilket även innebär mervärden för kunden som får mer detaljerad information kring var deras gods befinner sig. En annan fördel är att eventuella avvikelser upptäcks tidigare, vilket ökar möjligheterna att snabbt agera.

“Vi är väldigt glada att LGT, som ännu ett ledande logistikföretag, valt NaviTrans för att stärka sina affärsprocesser”, säger Stefan Dedrie, Managing Partner and Commercial Director på NaviTrans.

– Nu tar vi ett stort steg framåt och börjar implementera en helt ny plattform för både TMS och WMS. I och med att vi valt Microsofts Dynamics Nav säkerställer vi att vi alltid kommer kunna erbjuda våra kunder den service de efterfrågar, oavsett hur snabbt utvecklingen sker på IT-området, säger Håkan Nilsson.

 

För mer information, kontakta:
Håkan Nilsson, CEO LGT Logistics Group
+46 (0)73 85 50 500

LGT Logistics är Nordens ledande specialistföretag för möbellogistik. Skräddarsydda koncept för allt från möbeltillverkare och importörer till grossister och butiker, kombinerat med hög transportkvalitet har gett LGT Logistics förtroendet att hantera möbellogistiken åt många namnkunniga möbelföretag i Norden. Koncernen omsätter ca 800 MSEK och har ca 300 anställda med kontor och lager i Horsens, Lahti, Malmö, Tibro och Vilnius.

Nyheter Nyheder
LGT Sverige tar nästa steg med ny trafikchef
Läs mer

Jultrafikinformation 2017
Läs mer

EU-toppmötet ändrar lastning/lossning till Göteborg
Läs mer

 
LGT Logistics LGT Logistics AB • Fågelviksleden 4 • Box 269 • SE-543 23 Tibro • Tel: +46 (0) 504 401 00 • Fax: +46 (0) 504 401 70 Kontakta oss